Про це у коментарі «Вголосу» заявив голова постійної депутатської комісії з фінансів та планування бюджету ЛМР 6 скликання (2010-2015 рр) Яромир Самагальский, коментуючи роботу круглого столу щодо дорожньої карти фінансування будівництва заводу по переробці ТПВ, рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, влаштування перезавантажувальних станцій в кожному р-ні міста та влаштування нового полігону захоронення. 

«Виступ директора ЛКП «Зелене місто» пана Ноздрі упевнив мене, що і надалі в місті панує войовнича некомпетентність і несистемність в підходах до вирішення проблем, що основне завдання - піар і освоєння коштів. Не буду загострювати питання щодо самого проекту, вибору технологій переробки, локації заводу, глибини переробки ТПВ (хоча Садовий обіцяв «глибинну переробку на більш ніж 90%») . А тут такою й не пахне, ба більше - йде мова про освоєння 14,21 млн євро на облаштування нового полігону!» - зазначив Самагальський.

Слайд із презентації директора ЛКП «Зелене місто». Новий санітарний полігон: 14,21 млн євро - з ЄІБ та 2,84 млн євро - доля міста. На відео пояснення Вадима Ноздрі - 8:30 - 16:55 хв

 

Також Самагальський радить звернути увагу на фінансову складову проекту, запрезентованого чиновником. Так загальна сума запозичень повинна скласти 81 млн євро. З них: 35млн євро, включаючи 10 млн євро гранту, від ЄБРР і 46млн євро від ЄІБ. (на відео - 33:55 - 34:15 хв

«Пам‘ятаємо як пан Садовий більше року розповсюджував фейк про те, як він домовився з ЄІБ про кредит на 60 млн євро під 1,5% річних і на 25 років, який повинен був запрацювати ще в 2016-2017 роках. Гройсман сказав, що допоможе Львову, і за містом було закріплено 75 млн євро. Інформація про це рішення дотепер висить на сайті МінРегіонБуду. Тепер же ситуація чомусь змінилася й керівництво міста вирішило відмовитися від 29 млн євро від Кабміну і замінити їх 35-мільйонним кредитом від ЄБРР (на відео - 33:47 -  36:07 хв)», - наголосив Самагальський.

Також, за його словами, у презентації Вадима Ноздрі є незрозумілі невідповідності в сумах:

«Так, на одному слайді заявлено що місто візьме 46 млн євро кредиту від ЄІБ, а в наступних - лише 41,54 млн євро. Це: 13,83 млн на вивезення грунту, влаштування дренажу, пересувна станція очистки інфільтратів + 13,5 млн на сортувальну лінію + 14,21 млн на влаштування нового полігону = 41,54 млн євро, а, значить   можливо, місто відмовляється від 33,46 млн євро кредиту, заміняючи його кредитом від ЄБРР на менш вигідних умовах. Різниця між відсотковими ставками цих банків біля 4%, що складе додатково біля 1,34 млн євро на рік. Хтось може сказати, що кредит від ЄБРР включає 10 млн євро ґрантових коштів. Так, але Львову додатково доведеться заплатити за 15 років понад 20 млн євро за обслуговування кредиту, та й ґранти в нас використовуються не дуже ефективно й зачасту самими ґрантодавцями».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ