Про це пише у Facebook громадський діяч Богдан Панкевич.

«Це неймовірно – але це сталося. Як «завалити» у Львові ухвалу «Про регулювання мови обслуговування громадян у сфері надання послуг, торгівлі та здійснення інформування про товари та послуги, розміщення рекламної інформації»? А дуже просто – не включити її в порядок денний сесії. Що і сталося сьогодні на Колегії Львівської міськради з подачі пана мера Садового».

Натомість, за словами Панкевича, десяток «шкурних» питань внесли в порядок денний «з голосу». А ухвалу про українську мову – ні, бо Андрій Садовий заперечив:

«Цю увалу ганяють по комісіях і відкладають ще з липня місяця. Ніхто не хоче казати, що він проти української мови – тому знаходять бюрократичні перепони. Бо ця ухвала невигідна владі. Доведеться наводити порядок в кафешках та хостелах, де весь персонал балакає з клієнтами «на общепанятнам язикє». Імпотентна муніципальна охорона повинна буде приструнити вуличних музик, котрі виспівують на Ринку російську блатоту. Супермаркетам доведеться маркувати всі товари українською. А це все додатковий клопіт, що відволікає від заробляння грошей. Бо гроші не пахнуть і нейтралізовують навіть національну гідність. Навіть у Львові. Ганьба!»

ІА "Вголос": НОВИНИ