У центрі Києва письменники, актори, музиканти та правозахисники з нагоди 5-ї річниці арешту Олега Сенцова висадили квіти, поруч із якими встановили таблички з іменами в’язнів Кремля.

Як повідомляє «Укрінформ», акція на підтримку флешмобу акторки Римми Зюбіної «Саджайте квіти, а не людей» відбулася у Хрещатому парку.

«Саджайте квіти, а не людей! У п'яту річницю арешту Олега Сенцова симолічно посадили в Києві канни садові», – пишуть учасники акції в соцмережах.

«Уже в Чехії посадили дерево для Олега Сенцова, в Каліфорнії посадили великий трояндовий кущ, у Словаччині посадили дерево за Миколу Карпюка. Зараз «FreeSentsov» значить не лише свободу Олегу Сенцову, це звучить як тег про звільнення всіх наших військовополонених моряків і політв'язнів. Сьогодні 5 років від арешту Олега, але 4 роки від засудження, і один рік йому не порахували», – сказала Зюбіна.

Зазначається, що на клумбах парку висадили 800 канн.

«Ці квіти називаються канни, і це дуже символічно, тому що Олег Сенцов кінорежисер і його місце на знімальному майданчику, і я бажаю йому побувати в Каннах і отримати свою нагороду», – сказала Зюбіна.

Участь в акції взяли режисер Ахтем Сеітаблаєв, письменник Андрій Курков, музикант Андрій Хливнюк, вчений Ігор Козловський та інші.

Як писав «Вголос», у Москві активісти вийшли на одиночні пікети на підтримку політв’язня Сенцова.

ІА "Вголос": НОВИНИ