Про це у Facebook повідомив голова правління компанії Войцех Балчун.

«В хід пішли погрози, хакерські атаки на наші сервери і системи, у ці хвилини заблокована робота офіційного сайту «Укрзалізниці», – заявив Балчун. За його словами, нові керівники «Укрзалізниці» зіткнулися з реальними погрозами фізичної розправи. «Ці загрози йдуть від конкретних осіб, очевидно афілійованих з чиновниками з високих владних кабінетів. Наша спроба навести порядок у сфері розподілу порожніх вагонів зіткнулася з жорсткою протидією старої системи», – додав Балчун.

Як відомо, Войцех Балчун очолив «Укрзалізницю» у квітні цього року. До призначення Балчун був керівником найбільшого банку Польщі PKOBP і очолював польську залізницю PKP Cargo.

Згодом повідомили, що квитки на потяги купити поки що не можна, проте офіційний сайт "Укрзалізниці" відновив роботу після хакерської атаки.

На відповідній вкладці сказано: "Шановний користувачу! Ви бачите цю сторінку, тому що саме в цей момент ми працюємо над оновленням програмного забезпечення сайту. Ви можете відвідати сайт пізніше, або дочекатися автоматичного оновлення сторінки. Ми розраховуємо закінчити роботу над оновленням найближчим часом".

ІА "Вголос": НОВИНИ