Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій зобов’язала  керівників закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі Львівщини не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному плані страв. Мова іде про салати, заправлені сметаною чи майонезом, а також  кондитерські  вироби  із заварним кремом.

Про це повідомила  пресслужба ЛОДА.

Причиною такого рішення стала ситуація із  масовим  захворюванням на гостру кишкову інфекцію   відвідувачів ресторану «Панський Книш», що у смт. Куликів Львівського району.

Нагадаємо, що упродовж 6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні  з діагнозом «гостра кишкова інфекція» госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей. Всі вони 4 липня харчувались в ресторані «Панський Книш», що у Куликові.

Як повідомляють у ЛОДА, 10 людей вже  виписані з медзакладу, інших планують виписати сьогодні.

Що ж до ресторану, де сталося отруєння, то, як зазначають у Держпродспоживслужбі, наразі заклад  повинен усунути недоліки. Якщо цього не станеться, то буде  звернення  до суду про обмеження в його роботі.

Як повідомляють в ЛОДА,  найближчим  часом відбудеться нарада комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з представниками ресторанного бізнесу, органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій щодо роботи закладів харчування у літній період.

ІА "Вголос": НОВИНИ