28 серпня 2017 року комісія облради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики підтримала відповідне нагородження, інформує ГО «Громада та ініціатива».

Як з’ясувалося, що Дзюдзь (член фракції БПП у Львівській облраді) звернувся сам від себе і до себе про нагородження грамотою Парламенту, адже клопотання підписав його перший заступник заступник Микола Хома.

«Лише це вже говорить про аморальні принципи людини. Відповідно, це питання буде розглядатися на пленарному засіданні обласної ради, де БПП має більшість, отже за нього буде голосувати сам Михайло Дзюдзь», - інформує ГО.

У клопотанні до ЛОР посадовець просить нагородити його «за сумлінне виконання посадових обов’язків, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, професіоналізм та високі досягнення в роботі, багаторічну і плідну працю та з нагоди 60-ти річчя».

Варто додати, що у червні 2016 року ГО «Люстрація» оприлюднило заяву щодо репутації та моральних рис Михайла Дзюдзя. Зокрема, відомо, що Михайло Дзюдзь вірно служив президентові Кучмі (тоді він був у провладній фракції ЛОР «Соціальна справедливість»), а згодом режимові Януковича - у лавах Партії промисловців і підприємців, яка була сателітом Партії регіонів в обласній раді і голосувала з її депутатами в унісон. ГО «Люстрація» висловлювала здивування, чому чиновник, який з 2010 року обіймав посаду начальника Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, так і не підпав під вимоги люстраційного законодавства. Також громадські активісти нагадали, що під час Революції Гідності, коли громада вимагала відставки одіозного голови облдержадміністрації Олега Сала, Михайло Дзюдзь закликав дати можливість тому «попрацювати на посаді, аби проявити себе».

«Від себе додамо, що Михайла Дзюдзя не лише не пролюстрували після Революції Гідності, але і підвищили у посаді, адже замість однієї пенітенціарної служби Львівської області ця особа тепер очолює ціле Західне міжрегіональне управління», - йдеться у повідомленні «Громади та ініціативи».

ІА "Вголос": НОВИНИ