Депутатська більшість у минулій каденції Львівської міської ради, сформована фракцією «Самопоміч», суттєво урізала повноваження депутатського корпусу на догоду міському голові Львова Андрієві Садовому.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив голова Львівської міської організації ВО «Свобода», новообраний депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук.

«Попередня каденція Львівської міської ради при більшості »Самопомочі« передала частину повноважень ради своєму шефу — мерові Львова Андрієві Садовому та його чиновникам. Це була так звана ухвала про розмежування повноважень. І зараз маємо ситуацію, коли новообрані депутати не можуть до кінця користуватись повноваженнями, якими їх наділив закон, бо попередня каденція сама собі врізала повноваження на догоду чинному міському голову. Львів'яни обрали собі депутатів, але через цю махінацію їх заздалегідь перетворили на малозначущих людей. І це зрозуміло, що вигідно чинному міському голові», - зазначив депутат.

«Наше завдання - не допустити підміни понять. Бо люди не просто так ходили на ці вибори. Бо люди голосували за конкретних кандидатів і конкретні партії з надією, що вони допоможуть їм вирішувати нагальні проблеми - ремонти, незаконні забудови, проблеми з тотальною корупцією тощо. Зараз повноваження міської ради по суті узурповані. Тому одним з головних завдань цієї каденції є повернути депутатам повноваження, які були вкрадені більшістю »Самопомочі« у минулому скликанні», - додав Любомир Мельничук.

Повний запис ефіру дивіться тут:

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ