Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів блогер та політолог Юрій Ситник.

«Андрій Іванович взяв тайм-аут. Він хороший гравець – просто так не здасться. І те, що він сьогодні уступив, провівши якусь аналогію із центральною владою, і зробивши такий піар-хід, не означає, що він потім не скаже: «Ну ось, бачите, я був готовий. А депутатам я не можу вказувати». Як були торги, піар, боротьба за те, щоб використати цю ситуацію собі на політичну користь, – так воно і продовжується» , - пояснює він.

Також, за словами Ситника, не зовсім зрозумілою є і функція, яку хоче перебрати на себе Львівська обласна державна адміністрація.

«Є фірми, які забирають сміття, є львів’яни, які туди носять сміття. Відповідно, коли вивозять це на якісь полігони, то десь там і висипають. А тепер скажіть – яка функція обласної адміністрації в цьому процесі? Які вона функції перебирає?  Чи це буде контроль коштів чи зміна перевізників, які зараз вивозять побутові відходи? Ми знаємо, що понад 300 млн грн вже пішло на мандри львівського сміття Україною. Куди воно їздило, де його зсипали – один Бог знає, бо його ловили по всій Україні. А тепер обласна адміністрація каже: «дайте нам 300 мільйонів». Це означає, що обласна адміністрація має надати своїх перевізників – якщо йде мова про те, що ці функції передаються. Бо інакше й нема що передавати», - каже він.

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

Як уже писав Вголос, учора Андрій Садовий погодився передати управління ТПВ Львівській облдержадміністрації. Перед цим голова ЛОДА Олег Синютка скерував офіційного листа Садовому, в якому заявив про готовність взяти відповідальність за вивіз ТПВ зі Львова на постійній основі та очистити у короткий термін сміттєві майданчики міста.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ