Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

«З метою виконання заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів змінами до держбюджету України на 2014 рік передбачено зменшення обсягу видатків на фінансову підтримку санаторно-курортного комплексу Управління справами Верховної Ради України на 7,0 млн грн і санаторно-курортних закладів Державного управління справами – на 6,5 млн грн. Вказані заклади мають забезпечувати свою діяльність за рахунок надходжень від реалізації путівок», – йдеться у повідомленні.

Досі за рахунок коштів Державного бюджету України здійснювалася фінансова підтримка підвідомчих санаторно-курортних закладів апарату Верховної Ради (готельно-оздоровчий комплекс «Затока», м. Скадовськ Херсонської області, пансіонат матері та дитини «Таврійські зорі», м. Скадовськ Херсонської області, санаторний комплекс «Дюльбер», смт Кореїз (м. Ялта) Автономної Республіки Крим; санаторій «Нижня Ореанда», м. Ялта Автономної Республіки Крим), а також надавалася фінансова підтримка ДП «Санаторій «Конча-Заспа» (м. Київ) Державного управління справами для оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

Окрім того, до цього часу працівники органів законодавчої, виконавчої і судової влади згідно з переліками посад, які визначаються Верховною Радою, президентом України і Кабінетом міністрів, а також відповідні категорії пенсіонерів сплачували лише 30% вартості комунальних послуг при користуванні приміщеннями будинків відпочинку Державного управління справами (державні дачі у Кончі-Заспі та Пущі-Водиці). Зазначені пільги надавалися без урахування доходів.

Відтепер встановлюється плата за користування приміщеннями зазначених будинків відпочинку для відповідних категорій посадовців та пенсіонерів на рівні 100% розрахункової плати за користування приміщеннями, яка затверджуватиметься Державним управлінням справами. Встановлення вказаної плати, як зауважують у Мінфіні, сприятиме зменшенню видаткової частини державного бюджету на 3,1 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ