Про це заявив голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

Націоналіст прокоментував позицію української влади, яка діє не на випередження, а із запізненням у питанні санкцій проти Росії.

«В якому світі живе наша влада? Здається, що це Росія напала на Америку, окупувала частину її території, а Україна просто демонструє акт солідарності з жертвою агресії. Настільки дивною виглядає реакція президента Порошенка на запровадження нових санкцій США проти Росії. Президент країни, яка є жертвою російської агресії і на території якої перебувають війська окупанта, пообіцяв не сидіти склавши руки, а наслідувати приклад американців».

Також він додав, що українські олігархи успішно ведуть бізнес у Росії і з Росією, як ніби ніякої війни і окупації не існує в природі.

«Я, як і більшість українців, не можу зрозуміти, чому санкції України проти Росії та її правлячого класу і олігархату є формальними і ледь помітними хіба що під мікроскопом. Бо їх фактично не існує. Російський бізнес чудово почувається в Україні. Російські олігархи мають можливість працювати на нашому ринку і заробляти капітал. А українські олігархи теж не гребують веденням бізнесу на території агресора, включно з президентом. Обсяги торгівлі між Україною і Росією ростуть. Контрабанда з окупованими територіями процвітає. І тут Порошенко заявляє про готовність піти за США у питанні санкцій. Якийсь сюрреалізм. Це Україна має бути в числі авангарду санкцій проти агресора. А не топтатися в його хвості і вдавати, що вона запроваджує санкції».

«Сумніваюсь, що у нашого президента вистачить мужності на хоч якісь серйозні санкції проти агресора. Тим більше, не буде він чіпати російських олігархів. Бо якщо так проаналізувати, то частина нашого великого бізнесу настільки пов'язана з Росією, що можна не розібратися чиї вони є. Доведеться вводити санкції проти своїх любих друзів. А то й і проти самого себе. А на це олігархічна українська влада ніколи не піде», - констатував Анатолій Вітів.

ІА "Вголос": НОВИНИ