Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про накладення арешту на рахунок нещодавно поновленого на посаді керівника Державної фіскальної служби України Романа Насірова, який він відкрив у Великій Британії у фінустанові Interactive Brokers.

Про це повідомив журналіст видання Наші гроші з судового засідання 7 лютого.

Даний рахунок був виявлений британськими правоохоронцями і інформація про нього була передана в НАБУ і САП.

Відповідно до листа Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії встановлено, що наразі у цій країні проходить судовий розгляд щодо рахунку, належного Насірову.

Як зауважив прокурор у судовому засіданні, цей рахунок у Насірова є вже близько трьох років, однак він цей рахунок з $300 тисячами задекларував лише у січні 2019 року, тобто, після того, як його виявили британські правоохоронці.

У своїй декларації, яку він подав 16.01.2019 як кандидат у президенти, Насіров вказав наявність у нього брокерського рахунку в Interactive Brokers, на якому лежить $298 тис.

У щорічних деклараціях Насірова за 2017 рік і 2016 рік цього рахунку немає.

На прохання Насірова і його захисту суд зробив перерву у судовому засіданні до 14 лютого.

Нагадаємо, у Шевченківському райсуді Києва з листопада 2017 року розглядається справа стосовно Романа Насірова і екс-голови Департаменту погашення боргу ДФС України Володимира Новікова.

На вимогу Насірова прокурори вже більше року зачитують обвинувальний акт у повному обсязі (774 сторінок), хоча сторона обвинувачення не раз клопотала про те, що зачитати скорочений варіант.

Нагадаємо, що 31 січня Кабмін звільнив відстороненого від обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.

«Вголос» також писав, що Роман Насіров оприлюднив щорічну декларацію за 2017 рік, відповідно до якої він заробив всього 6 гривень.

Як відомо, Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні документів. Слідство вважає, що екс-очільник ДФС протягом 2015 – 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

ІА "Вголос": НОВИНИ