Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Facebook.

«Зараз на стадії досудового розслідування перебуває 39 проваджень за фактами ймовірного незаконного збагачення, виявленими під час моніторингу декларацій топ-посадовців», – написав він.

Холодницький  у своєму дописі також згадав, вочевидь, нещодавній допит Ляшка, який назвав не інакше, як політичним шоу і звинуватив парламентаря у тиску на прокурорів. «Ціла парламентська фракція на чолі з народним депутатом влаштувала мені та прокурорам САП політичне шоу з єдиною метою — вчинити тиск на детективів та прокурорів у справі та відвернути увагу від фактів імовірного незаконного збагачення, про які повідомляли ЗМІ».

«Народний депутат, який був допитаний поки як свідок за фактом набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави — народним депутатом України — у власність активів у значному розмірі за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України, вирішив не обмежуватись лайками та образами детективів та прокурорів на допиті та за власною ініціативою прийшов до САП для отримання трибуни. Шановний народний обранець так і не надав жодної інформації щодо фактів досудового розслідування за яким був допитаний раніше», - написав Холодницький.

Як писав «Вголос» нардеп, керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко під час допиту 25 квітня в НАБУ відзначився зухвалою поведінкою, зневажливим ставленням до детективів і прокурорів, яких він обзивав нецензурними словами.

Нагадаємо, 24 квітня директор НАБУ Артем Ситник повідомив про відкриття кримінальної справи стосовно Ляшка.

Раніше ЗМІ повідомили, що лідер Радикальної партії за останній рік придбав нерухомості приблизно на 20 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ