ООН закликала сторони єменського конфлікту продовжити перемир'я, однак заклики не мали очікуваного ефекту, повідомляє «DW». 

Авіаудари розпочалися через кілька годин після перемир'я, що тривало три доби. Коаліційні війська, які підтримують уряд Ємену, та повстанці-хусити, яких підтримує Іран, обмінялися звинуваченнями у агресії. При цьому контрольований хуситами телеканал заявив, що повстанці обстрілювали з артилерії урядові війська поблизу міста Таїз. 

Представник ООН Ісмаїл ульд Шейх Ахмед закликав сторони конфлікту продовжити перемир'я, однак заклики не мали очікуваного ефекту. Міністр закордонних справ Ємену Абдель Малек аль-Махляфі назвав заклик ООН "безсенсовним" та звинуватив у порушенні миру повстанців.

Очікують, що 23 жовтня до Ємену прибуде представник ООН Ісмаїл ульд Шейх Ахмед. Він має взяти участь у обговоренні політичних шляхів виходу з конфлікту.

За даними агентства Reuters, у ході громадянської війни в Ємені, яка триває вже 19 місяців, загинули понад 10 тисяч осіб. Попереднє перемир'я у Ємені почалося у квітні 2016 року і протривало до серпня, коли зазнали краху мирні переговори між сторонами конфлікту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ