Про це Савченко сказала в ефірі телеканалу NewsOne.ua.

Зокрема, вона зазначила, що чула вже багато заяв генпрокурора, які він потім спростовував.

«Говорив вишки Бойка, потім – вишки не Бойка. Говорив голос Саакашвілі і Курченка – потім не голос Саакашвілі і Курченка. Дуже прикро, що у нас не професійний генеральний прокурор, а маріонетка, яку призначив президент за гроші олігархів. Призначив, щоб потім керувати тими ж дурними олігархами і тими ж дурними депутатами, які віддали за це голоси», – сказала Савченко.

Вона заявила, що готова пройти перевірку на поліграф та відповісти на усі запитання, які цікавлять ГПУ.

«Готувала (державний переворот, – ред.), чи не готувала... Я сьогодні зробила заяву: я готова відповісти на всі запитання, які цікавлять Генеральну прокуратуру, слідство, будь які інші підрозділи, на поліграфі. Публічно, привселюдно», – заявила Савченко.

«І тут мені ще люди порадили, щоб цей поліграф був десь із західних країн, а не наш, вітчизняний, український», – додала Савченко.

Раніше деякі українські ЗМІ із посиланням на джерела серед нардепів повідомили, що Надія Савченко сьогодні, 15 березня, прийшла до Верховної Ради України із гранатами та пістолетом у кишенях. За інформацією журналістів, кілька депутатів від фракції «Народний фронт», зокрема Андрій Тетерук і Андрій Левус, після короткої розмови із депутаткою вивели її із сесійної зали.

Також стало відомо, що Савченко погодилась віддати боєприпаси за умови, що інцидент не отримає публічного поширення.

Натомість прес-секретар Савченко у коментарі ЗМІ назвала цю інформацію «чиїмись шаленими фантазіями».

Як уже повідомлялося, сьогодні Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Під час засідання ВРУ Луценко заявив, що Савченко хотіла підірвати Верховну Раду та розстріляти нардепів.

Також сьогодні під стінами СБУ Савченко заявила, що протягом трьох днів перебувала в Європі – і щойно повернулася до України. Там вона мала багато зустрічей із європейськими політиками і могла мати ще більше, «якби не завадили події в Україні». 

До всього, нардеп закликала українців до військового перевороту.

Раніше СБУ викликала Савченко на допит у справі щодо затриманого керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

ІА "Вголос": НОВИНИ