Про це вона заявила під час спілкування з журналістами у залі суду в понеділок, повідомляє BBC.

На питання журналістів про те, чи може вона опинитися у списках на обмін від так званої «ДНР», як це сталося із Володимиром Рубаном, Савченко відповіла:

«Я не думаю, що є кандидатом на обмін. Але звернулася до Путіна з тим, щоб розблокувати процес обміну між Україною та Росією, та між окупованими територіями і Україною».

«Як ви думаєте, чи погоджуся я відсиджувати 22 роки в Росії, чи погоджуся відсиджувати пожиттєво в Україні. Що там, що там – тюрма. Але Україна – це рідна земля. Хоча важко, коли тебе катує свій, а не чужий», – підсумувала вона.

Як уже писав «Вголос»завтра, 15 травня, суд продовжить розгляд справи щодо запобіжного заходу Савченко. 

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня, у Шевченківському райсуді Києва твідбувся розгляд продовження запобіжного заходу нардепові Надії Савченко.

Напередодні адвокати Олег Соловей та Дмитро Бугай пішли від Надії Савченко через некоректну поведінку і позицію її сестри Віри, яка втручалась у робочі відносини захисників і підзахисної.

Також Генеральна прокуратура повідомила, що знає прізвища та посади командирів з Росії, які надали Надії Савченко зброю для запланованого теракту у центрі Києва.

ІА "Вголос": НОВИНИ