З Надією прилетіли прес-секретар Президента України Владислав Цеголко та заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко, які зустріли її ще на території Росії.

В аеропорту українську льотчицю зустріли мати, сестра й десятки журналістів. Також на місце прибули Президент України та народні депутати.

Адвокати Савченко кажуть, що саме їхня стратегія політичного захисту дала результат.

У четвер, 26 травня, у Києві о 14:30 відбудеться прес-конференція щодо звільнення Надії Савченко.

Зранку з’явилась інформація, що про обмін Надії Савченко та російських «грушників» домовилися на останніх перемовинах «нормандської четвірки».

Літаки із Савченко та «грушниками» вилетіли фактично одночасно, але повільніший літак із Савченко прибув до Києва майже на годину пізніше, ніж літак із росіянами до Москви.

Як відомо, Донецький суд Ростовської області Росії визнав українську льотчицю і депутата ВРУ Надію Савченко винною за всіма пунктами звинувачення і присудив 22 роки в колонії загального режиму. 

Українську льотчицю Надію Савченко викрали терористи на території так званої «ЛНР», а потім вивезли на територію Росії в 2014 році. Її звинуватили у причетності до вбивства двох російських журналістів.

Правозахисна організація «Меморіал» визнала Надію Савченко політичним в'язнем.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ