Про це  повідомив захисник Савченко Олег Соловей, який відвідував підзахисну у СІЗО, - передає Українська правда.

«На цьому тижні ми плануємо все-таки завершити процедуру проходження поліграфа. Будемо уточнювати у слідчого, на коли вони готові», - сказав він.

За словами адвоката, Савченко не відмовлялась від цієї процедури.

«Відмови не було. Була лише перерва. Ми клопотали про надання нам матеріалів для ознайомлення, щоб ми могли скласти свої питання на поліграф. Поки слідчий наше клопотання не задовольнив. Але ми все ж чекаємо матеріали і сподіваємося, що нам їх нададуть. Як тільки нам їх нададуть, відразу після цього буде поставлене питання про експертизу на поліграфі», - пояснив Соловей.

За його словами, наразі захист готується до цього допиту на підставі інформації, озвученої у справі керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана і даних, озвучених під час зняття депутатської недоторканності з Савченко.

«Іншими даними ми оперувати поки не можемо», - сказав Соловей.

Він відзначив, що допит на поліграфі пройде у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз, буде закритим (за участі лише Савченко і експерта) і триватиме не більше 3-4 годин.

«Надія, як вона заявляла раніше, і зараз вона підтвердила, впевнена, що поліграф пройде позитивно для нас. І попередньо ми вже обговорювали  моменти, що ми будемо робити далі», - сказав захисник.

Він додав, що 10 квітня відвідав Савченко у СІЗО і привітав її з Великоднем.

«Надія схудла. Втратила 11 кг і зараз важить 70 кг. Але досить бадьоро все одно тримається. Вона регулярно проходить огляди у лікаря у СІЗО», - підсумував Соловей.

Сьогодні «Вголос» писав, що у квартирі арештованої за підозрою у підготовці терактів і повалення державної влади нардепа Надії Савченко проводять обшук. У Генпрокуратурі повідомили, що вони до обшуків не причетні. У СБУ не змогли ні спростувати, ні підтвердити інформацію про обшуки.

ІА "Вголос": НОВИНИ