Про це вона заявила під час брифінгу під стінами СБУ в Києві, куди сьогодні прибула на допит.

«Будучи три дні у Європі, я встигла дати свідчення у юридичних судових інстанціях проти корупції Порошенка, проти злочинності нашої влади і політичних переслідувань», – заявила Савченко.

Нагадаємо, сьогодні Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Під час засідання ВРУ Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко хотіла підірвати Верховну Раду та розстріляти нардепів.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко – народний депутат, особисто планувала, вербувала та давала вказівки щодо здійснення терористичного акту. Вона хотіла тут, у цьому залі, знищити бойовими гранатами дві ложі – урядову та посадову. А мінометами, порушивши купол Верховної Ради, знищити всіх та добивати автоматами тих, хто виживе. А тому я внесу до Верховної Ради подання про зняття недоторканності та арешт Савченко», – заявив Луценко.

Як писав «Вголос», сьогодні, 15 березня, під стінами СБУ Савченко заявила, що протягом трьох днів перебувала в Європі – і щойно повернулася до України. Савченко заявила, що мала багато зустрічей із європейськими політиками і могла мати ще більше, «якби не завадили події в Україні».

Раніше СБУ викликала Савченко на допит у справі щодо затриманого керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром» (величезною кількістю зброї).

Згодом стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

Нардеп Надія Савченко заявила, що хоче взяти Рубана на поруки.

Генпрокурор Юрій Луценко наголошував, що якщо народна обраниця не з’явиться давати свідчення, то він буде змушений направити до Верховної Ради подання на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Також ЗМІ повідомляли, що Савченко готувала військовий переворот в Україні.

Сьогодні Савченко повернулася в Україну.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ