Про це повідомив один із захисників Савченко Олександр Шадрін, інформує УП.

«Експертиза не відбулася. Повезли Надію назад», –- сказав він.

За словами адвоката, це сталося з двох причин: не допустили на допит захисника Савченко і хотіли ставити не ті питання, про які клопотала нардеп.

«Не був допущений захисник Олександр Тананакін до підзахисної. Пояснили, що нібито не було дозволу слідчого. Слідчий в телефонному режимі пояснив, що він не заперечує, але тим не менше не допустили», – сказав Шадрін.

Він додав, що стосовно перешкоджання законній діяльності адвоката подали відповідну заяву до поліції.

«Окрім того, слідчий хотів ставити свої питання – не ті, які просила Надія у своєму клопотанні», – сказав захисник.

Захисник уточнив, що Савченко просила поставити ті ж самі питання, але в іншому формулюванні.

«Слідчий там десь некоректно формулював питання. Наприклад, вона ж як військова особа по роду служби стикалась зі зброєю. Тому, зрозуміло, що в неї буде реакція на слово «зброя». А вони реакції на ці питання тлумачать саме як на причетність до якихось кримінальних правопорушень. Щоб не було таких викривлених результатів, Надія і сформулювала ці питання більш коректно», – пояснив Шадрін.

Він зазначив, що наразі про новий допит на поліграфі не клопотатимуть, бо хочуть отримати «письмові якісь відповіді щодо ситуації, яка сталась сьогодні».

Адвокат також додав, що Савченко продовжує голодування, яке розпочала після продовження міри запобіжного заходу у вигляді арешту 13 липня.

«Триває голодування із 13 числа після продовження запобіжного заходу», – підсумував Шадрін.  

Як повідомлялося раніше, Савченко 24 липня продовжить проходити експертизу на поліграфі.

12 березня на допит до СБУ у зв'язку із затриманням В.Рубана було викликано нардепа Надію Савченко.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н. Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня. 15 травня арешт Н.Савченко було продовжено до 13 липня, апеляційний суд залишив його в силі.

22 червня Шевченківський суд відмовився змінити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Н.Савченко на домашній арешт або взяття на поруки за клопотанням її адвокатів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ