Відповідний позов надійшов до Деснянського райсуду Києва, за місцем проживання Савченко, але той 2 серпня передав його до Солом'янського райсуду, за місцем перебування відповідача.

Вона вимагає суд визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність, порушує право на недоторканість її ділової репутації інформацію, поширену відповідачем у Шевченківському райсуді 23 березня 2018 року, під обрання запобіжного заходу.

Савченко наполягає зобов'язати Військову прокуратуру спростувати заяви, зроблені тоді обвинувачем Олександром Климовичем, «як такі, що не відповідають дійсності і порочать її честь, гідність та ділову репутацію, – шляхом видалення їх з усіх інтернет ресурсів».

Окрім того, вона просить стягнути з відповідача на свою користь 1 гривню за моральну шкоду.

Суд Деснянський суд вказав, що Головна військова прокуратура Генпрокуратури розташована в Солом'янському районі Києва, тому справа не перебуває в його юрисдикції.

Суддя Олена Лісовська передала позов Савченко на розгляд до Солом'янського райсуду.

Як писав «Вголос», генеральна прокуратура і Служба безпеки України завершили розслідування кримінального провадження стосовно депутата Верховної Ради Надії Савченко і голови організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана за підозрою в тероризмі.

Нагадаємо, увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. Також у ЗМІ з’явився протокол обшуку його квартири.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Йому оголосили підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

12 березня на допит до СБУ у зв'язку із затриманням В.Рубана було викликано нардепа Надію Савченко.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н. Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня. 15 травня арешт Н.Савченко було продовжено до 13 липня, апеляційний суд залишив його в силі.

Савченко 24 липня мала продовжити проходити експертизу на поліграфі. Проте вона відмовилася проходити заплановану психофізіологічну експертизу на поліграфі.

ІА "Вголос": НОВИНИ