Про це повідомила прес-служба Савченко.

За словами Савченко, нещодавно на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що люди з оточення Пашинського фінансуються з особистого фонду Путіна.

«Заява Бориса Германа прозвучала під даною ним присягою, в присутності ЗМІ і великої кількості свідків», - наголошує нардепка.

Вона каже, що звернулася з депутатським зверненням до голови СБУ Василя Грицака з вимогою відзвітувати, яких заходів реагування було вжито та чи надавали органи СБУ правову оцінку заявам Германа.

Разом з тим, Савченко звернулася до генерального директора ДК «Укроборонпром» щодо «ганебного факту перебування на посаді керівника одного з департаментів вказаного стратегічного підприємства сина Сергія Пашинського – Антона Пашинського, що суперечить, як мінімум, ст. 1 ЗУ «Про запобігання корупції».

Як уже повідомлялося, підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що оточення голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народного депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського фінансується фондом президента РФ Володимира Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ