Про це повідомляє Громадське радіо.

Як зазначається, на засіданні суду адвокати Савченко наполягали на тому, що, перебуваючи під арештом, вона не може належним чином виконувати свої обов’язки народного депутата. Окрім цього, вони заявили про відсутність складу злочину та невірну кваліфікацію дій своєї підзахисної.

Натомість прокурори наголошували, що висунуті Савченко обвинувачення не передбачають іншого запобіжного заходу, окрім тримання під вартою.

За даними сторони обвинувачення, профільний комітет Верховної Ради погодив арешт Савченко як народного депутата, оскільки це допускається в окремих випадках.

У залі була присутня також група із 26 людей, які заявили, що готові взяти Савченко на поруки. Вони представилися керівниками регіональних громадських організацій.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, створення терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

СБУ також оприлюднила результати психологічної експертизи з використанням поліграфа. Згідно з висновками експертів Савченко готувала теракт і плани вбивства керівників держави.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ