Департамент містобудування та архітектури КМДА 20 березня видав Службі безпеки України містобудівні умови та обмеження для реконструкції гуртожитку під житловий будинок (коригування) на вул. Лабораторний провулок, 6 у Печерському районі Києва.

Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту, передають Наші гроші.

Гранична висота об’єкта у МУО визначена не вище 27 м, що відповідає обмеженням, встановленим Генпланом для центрального історичного ареалу столиці. Остаточну висоту буде затверджено проектною документацією.

Будівництво буде на ділянці площею 0,22 га.

Проект житлового будинку забудовнику рекомендовано надати на розгляд науково-методичної ради Мінкультури, а також отримати висновок щодо цієї проектної документації від відповідних уповноважених органів охорони культурної спадщини.

Ділянка розташована на зсувонебезпечних територіях. Як вказано у МУО, при проектуванні необхідно передбачити заходи, спрямовані на захист території від зсувів та збереження споруд і будівель.

Також проектування необхідно вести з врахуванням норм забезпеченості місяцями у загальноосвітніх закладах та об’єктами соціальної сфери. А будівництво вести зі збереженням інсоляції та освітленості сусідніх будинків.

Нагадаємо, це вже другий гуртожиток, який СБУ реконструює за допомогою інвестора під житло.

Перший гуртожиток під житловий комплекс площею 24 тис кв м з 2003 року а угодою із Національною академією СБУ реконструювало ТОВ «Будова-Центр-1», власниками якого є Володимир Підгірняк, Квітана Підгірняк і Неліна Прудка. Наразі цей комплекс введений в експлуатацію. Однак працівники СБУ квартир у ньому фактично не отримали. Відповідно до інвестдоговору, фірма і СБУ мали отримати у вказаному комплексі по 50% житла.

Відзначимо, що збудований у Лабораторному провулку, 6 житловий комплекс має будинки від 18 до 25 поверхів, що є порушенням Генплану м. Києва, оскільки це центральний історичний ареал, де висота будинків має бути не вище 27 метрів, тобто близько 9 поверхів.

ІА "Вголос": НОВИНИ