Про це повідомляє прес-служба відомства.

У СБУ нагадали, що з 15 червня адміністрація «Дніпроазоту» в порушення договірних зобов'язань та без завчасного попередження призупинила виробництво та відвантаження рідкого хлору водопостачальним підприємствам України, чим унеможливила обеззараження питної води і створила загрозу виникнення масових отруєнь та поширення епідемій.

Також вказується, що СБУ перевіряє обґрунтованість збільшення у декілька разів вартості реагенту на шляху від виробника до кінцевого споживача.

«За результатами перевірки слідчими СБУ буде прийнято рішення щодо кваліфікації за Кримінальним кодексом України дій осіб, причетних до штучного створення передумов до виникнення надзвичайної ситуації», – підсумували у прес-службі.

Як повідомлялось, підприємство «Дніпроазот», яке є виробником рідкого хлору, що використовують водоканали для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору.  Відтак через дефіцит хлору можуть зупинитись компанії, які використовують рідкий хлор та соляну кислоту для очищення питної води.

17 липня «Дніпроазот» заявив, що готовий відновити роботу за умови підвищення цін.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ