Служба безпеки України викрила протиправне заволодіння коштами Державного фонду регіонального розвитку на Львівщині. Оперативники встановили, що махінаціями займався керівник фірми, яка будувала об’єкти спортивної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба управління СБУ у Львівській області.

Він підробляв офіційні документи і вносив до них завідомо неправдиві дані про вартість використаних матеріалів. Чоловік значно завищував ціни в документах. Така оборудка дозволила ділку безпідставно заволодіти коштами держбюджету - за попередніми оцінками, збитки держбюджету складають понад 250 тис. грн.

Директору товариства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

За інформацією zaxid.net, йдеться про реконструкцію спортивного майданчика на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» у с. Сприня Самбірського району, де проводять «Ігри нескорених». Місцева самбірська влада та тодішня обласна рада заявляли про розбудову на його базі Національного центру патріотичного виховання. Реконструкцією майданчика займалося ТзОВ «Еліт Спорт Груп», спочатку зареєстроване у Львові, а у 2020 році перереєстроване в Київ.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ