Служба безпеки перевіряє юридичних осіб, причетних до телеканалів «112» і «NewsOne», на діяльність, яка є підставою для застосування санкцій, тому інформація про те, що РНБО не буде застосовувати санкції до цих телеканалів недостовірна, бо робота ще триває.

Про це повідомила пресслужба Ради національної безпеки і оборони.

Після пропозиції Парламенту застосувати санкції до власників телеканалів «112 Україна» та NewsOne РНБО доручила СБУ перевірити юридичних осіб (перелік був указаний у додатку до постанови Ради) на діяльність, яка дає підстави застосувати санкції.

Повідомляється, що апарат РНБО поінформував, що станом на сьогодні Службою безпеки фактів, які підтверджують участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано, проте служба продовжує роботу.

РНБО чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень.

У РНБО запевнили, що наразі триває «активна робота у цьому напрямі». Своє повідомлення у відомстві опублікували після публікації у ЗМІ некоректних повідомлень, суть яких зводилася до того, що «РНБО не вводитиме санкції проти телеканалів »112« і NewsOne».

У додатку до постанови, яку прийняла Рада у 2018 році, йшлося про 7 юридичних осіб: «АРІАДНА ТВ», «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «ТВ ВИБІР», «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ »112-ТВ«, »ЛІДЕР ТВ«, »ПАРТНЕР ТВ«, »НОВИНИ 24 ГОДИНИ«.

Як писав »Вголос", Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо популярного інформаційного каналу “112 Україна”. Ініціатором цього став колишній номінальний власник телеканалу Андрій Подщіпков, який нещодавно повернувся в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ