Провадження відкрито за ч. 2 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), інформують у СБУ.

Слідство з’ясувало, що громадяни РФ, співробітники ФСБ – заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов у період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України.

Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Невдовзі слідчі СБУ обіцяють оголосити співробітникам ФСБ про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ініціювати перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в ніч на 30 червня 2017 року прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗС України в Херсонській області затримали двох невідомих без документів, і згодом встановили, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ РФ.

Повідомлялося, що під час затримання у обох не було зброї, і спротиву вони не чинили.   

Пізніше прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, що загубилися в Україні.

Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.

Тепер же суд засудив затриманих всього-на-всього до 15 діб адміністративного арешту та штрафів по 320 грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ