Служба безпеки викрила керівництво Податкової служби у Львівській області у розкраданні десятків мільйонів державних грошей.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області.

«Служба безпеки спільно з БЕБ викрила масштабну схему розкрадання бюджетних грошей. До угоди причетне керівництво Головного управління Державної податкової служби у Львівській області», - йдеться у повідомленні.

Наголошено, що посадові особи організували незаконне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) місцевим підприємствам. Це мало дозволити їм «вивести» з державного бюджету понад 40 млн гривень.

Втім, українські правоохоронці заблокували схему та встановили її основних фігурантів.

За даними слідства, у протиправну діяльність чиновники залучили афілійовані комерційні структури, які займаються імпортом товарів широкого вжитку та їх продажем.

Повідомляється, що комерсанти продавали оптові партії іноземної продукції за готівку, але у податковій звітності прописували, що їм не вдалося продати товар, і він нібито зберігається на складах.

Далі ці підприємці формували заявку на бюджетне відшкодування ПДВ. Підставою вказували на те, що вони сплатили вказаний податок при імпорті, але нібито не змогли продати ці товари, тож за законом претендують на відшкодування.

Під час перевірки відповідних документів податківці «заплющували очі» на відсутність товару і навіть складів, де нібито зберігалася продукція.

Після надходження бюджетних грошей на рахунки підприємств їхні представники виводили кошти в тінь та конвертували у готівку через підконтрольні фірми.

Нагадаємо, сьогодні, 22 грудня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради нагородили сімейних лікарів Львова. Медики отримають по 20 000 гривень премії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ