Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак у коментарі 112 Україна.

«Зараз, як ми вважаємо, дуже важливо, знаючи, кому належав станом на 2014 рік «Бук», а саме 53-й бригаді, з'ясувати, як проходили команди, безпосереднє коло виконавців: ті, хто сидів у «Буці», ті, хто віддавав накази, тобто персоніфікувати відповідальність. Фактично докази російської причетності або Збройних сил Російської Федерації є катастрофою для російського політичного і військового керівництва», - сказав Грицак.

Він уточнив, що наразі опрацьовують інформацію щодо вузького кола осіб і скоро їх імена оприлюднять.

«Насправді персоніфікація є. В інтересах розслідування і задля забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства члени спільної групи не оприлюднюють ці імена, але у нас у роботі доволі вузьке коло осіб, які причетні до скоєння цього страшного злочину. Я переконаний, що за рішенням керівника слідчої групи найближчим часом імена будуть називатися», - зазначив Василь Грицак.

За його словами, СБУ передала спільній слідчій групі близько 1,5 млн файлів, отриманих унаслідок перехоплень Служби безпеки. Він додав, що значна частина документів буде мати доказове значення у цій справі.

Перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук додав, що після дослідження усіх доказів від свідків - прокурори ухвалюватимуть рішення про направлення матеріалів до суду.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повертається з Індії у зв'язку з оприлюдненням проміжних результатів щодо літака MH17, в яких вказано, що Boeing був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) «Бук», який належить збройним силам Росії.

Як інформував «Вголос», сьогодні голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен, представляючи проміжні результати роботи міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17, повідомив, що літак MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) «Бук», який належав 53-й бригаді ППО з Курська.

ІА "Вголос": НОВИНИ