Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил викрили у Донецькій області антиукраїнського інтернет-агітатора на дискредитації виборчого процесу президента України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Спецслужбою встановлено, що мешканка Маріуполя на персональних акаунтах у заборонених соціальних мережах розміщувала матеріали із закликами до змін державного кордону України. Зловмисниця також займалась популяризацією терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Напередодні виборів президента України, агітатор у різних групах соціальних мереж поширювала понад дванадцять тисяч повідомлень, які містили заклики до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес.

Діяльність пропагандистки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України. Певну частину матеріалів для розповсюдження в Інтернет-мережі агітатор отримувала від представників так званого «міністерства інформації ДНР».

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцем проживання зловмисниці комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

Додамо, що сайт ЦВК активно атакують хакери.

ІА "Вголос": НОВИНИ