Служба безпеки України викрила розкрадання в «Укргідроенерго» на понад 32 мільйони гривень. Про це повідомили у пресцентрі відомства.

У СБУ зазначили, що комерсанти проводили берегоукріплення річки для потреб Дністровської ГАЕС. Перевірка показала, що на складах була відсутня велика кількість матеріалів, призначених для проведення робіт.

Фахівці виявили, що зникло каміння скелястих порід та щебінь, який використовують для підвищення надійності споруд.

Відомо, що земельні роботи фахівці «Укргідроенерго» здійснювали упродовж 2018-2019 років. Керівництво підприємства виділило для берегоукріплення орієнтовно 60 тис. куб. м матеріалів, частина з яких потім зникла.

В «Укргідроенерго» повідомили, що будівництво Дністровської гідроакумулюючої станції здійснює генеральний підрядник та субпідрядні організації. Саме їх підозрюють в розкраданні майна компанії.

«На сьогодні будівельний майданчик та частину територій, необхідних для забезпечення будівництва станції, передано в користування генпідряднику та субпідрядним організаціям. Слідчі дії СБУ та Нацполіції стосуються господарчої діяльності ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», яка не перебуває у прямих договірних відносинах з ПрАТ «Укргідроенерго» і виконує підряди на багатьох інфраструктурних об’єктах України», - додали в «Укргідроенерго».

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ