У столиці співробітники Служби безпеки України затримали організатора злочинного угруповання, яке займалося контрабандою та незаконним збутом імпортної стрілецької зброї

Про це у суботу, 5 вересня 2020 року, з посиланням на пресцентр СБУ передає Еспресо.TV.

Як зазначається, підозрювані замовляли комплектуючі до вогнепальної зброї на спеціалізованих сайтах в одній із країн Північної Америки. До України складові озброєння потрапляли через міжнародні сервіси експресдоставки під виглядом спортивних товарів та спорядження.

«Маючи спеціальні знання, організатор схеми самостійно збирав та налаштовував зброю. Після комплектації »товар« продавали через інтернет-аукціони по всій території країни», - повідомили у прес-службі СБУ.

За даними співробітників СБУ, протягом цього року учасники угруповання отримали понад 100 закордонних відправлень із нелегальним товаром. Зловмисники перевозили пістолети Glock, Ruger, рушниці Hatsan.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до контрабанди зброї.

Нагадаємо, на Волині ліквідували міжнародний канал контрабанди наркотиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ