СБУ блокувала механізм сприяння діяльності терористичних організацій «ДНР/ЛНР».

Про це повідомляє пресцентр СБ України.

Повідомляється, що співробітники СБУ задокументували та локалізували протиправний механізм сприяння діяльності незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Оперативники спецслужби встановили, що кілька українських громадян за погодженням із представниками псевдореспублік зареєстрували на тимчасово окупованих територіях комерційні структури для надання послуг «націоналізованим» підприємствам у так званих «ДНР/ЛНР». Сприяння здійснювалось, зокрема, воєнізованому формуванню «МЧС ДНР», зокрема здійснювався ремонт, технічне обслуговування машин та монтаж обладнання й устаткування.

«Зареєстровані приватні підприємства систематично сплачували «податки» до псевдобюджетів терористичних організацій. Співробітники СБ України задокументували, що від функціонування протиправної схеми представники терористичних організацій отримували фінансові надходження до псевдобюджетів та використовували їх, зокрема, для фінансування незаконних воєнізованих формувань», - йдеться у повідомленні.

Нагадаймо, на Луганщині засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР» .

ІА "Вголос": НОВИНИ