Служба безпеки України заявляє про затримання у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР».

СБУ затримала чоловіка під час того, як він намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Встановлено, що він входив до складу угруповання, яке брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районах Луганська і траси Бахмутка. За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, який у травні 2015 року приєднався до лав бойовиків. Там він займався обслуговуванням ворожої техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд», - сказано у повідомленні.

Згодом, як встановили правоохоронці, зловмисник залишив угруповання через конфлікт з ватажками, які обклали «даниною» своїх підлеглих. Потім він переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) ККУ.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ