СБУ затримала працівника «Укроборонпрому», який родом із Запоріжжя. Він був завербований російськими спецслужбами у Криму у 2014 році.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Контррозвідка разом із СБУ затримали агента російської розвідки. Його зловили саме тоді, коли він їхав на зустріч зі своїм куратором.

Розслідування довело, що на одному з підприємств концерну «Укроборонпрому» працює агент Кремля. Чоловік підтримував ідеї «русского мира».

Співробітники СБУ задокументували, що завербований українець за гроші збирав інформацію про функціонування підприємства та соціально-політичну обстановку регіону для російський агентів.

Усю зібрану інформацію надсилав через канали електронного зв'язку, а також особисто передав під час зустрічей у Росії, Білорусі та Криму.

Злочинця затримали під час перетину кордону. При собі чоловік мав інформацію розвідувального характеру та носії збереження та передачі інформації.

Чоловіка затримали працівники СБУ. За місцем проживання у завербованого українця вилучили комп'ютерну техніку та носії інформації, які він використовував для передачі даних російським спецслужбам.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=HxBzamOwKZc[/embed]

Як писав «Вголос», Голосіївський суд Києва змінив запобіжний захід колишньому заступнику керівника протоколу прем’єр-міністра України Станіславу Єжову, якого обвинувачують у державній зраді.

ІА "Вголос": НОВИНИ