Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що громадяни України та однієї з країн Близького Сходу здійснювали незаконні вирубки лісу у державних лісгоспах на території Київської та Житомирської областей. Використовуючи фіктивні документи щодо походження матеріалів, ділки незаконно експортували деревину до кількох країн Азії.

У рамках відкритого кримінального провадження, оперативники спецслужби задокументували, що через десять підконтрольних суб’єктів господарювання за минулий рік зловмисники експортували близько п`ятнадцяти тисяч кубометрів лісоматеріалів загальною вартістю понад сорок мільйонів гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій за адресами проживання фігурантів справи, в офісних приміщеннях та на деревообробних підприємствах в Києві та Житомирській області співробітники СБ України виявили фінансову документацію, печатки фіктивних підприємств та інші матеріали, які доводять проведення протиправних оборудок. У ділків також вилучено сто двадцять два кубометри лісоматеріалів, дев`ятсот п`ятдесят один кубометр вже виготовленої продукції на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень. На банківські рахунки підконтрольних зловмисникам суб’єктів господарювання накладено арешт.
Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ