[media=140576,140577,140578] 

Таку заяву очільника відомства Василя Грицака поширено на офіційному сайті Служби безпеки України.

«Прекрасно розумію, що ця інформація є дуже незручною для вищого військового та, мабуть, і політичного керівництва Росії. У зв'язку з чим МО РФ різним чином намагається «не бачити російських «їхтамнетов», ні в Україні, ні в Сирії», – йдеться в коментарі Грицака.

Серед іншого спецслужба нагадала про числені публікації з доказами участі російських військових у війні на Донбасі та в Сирії, адже після східної України російські військові в багатьох випадках відправлялися до цієї близькосхідної країни.

Російське Міноборони у відповідь на заяву СБУ заявило, що крейсер «Варяг» нібито непридатний для таких місій (перевезення особового складу і техніки).

Грицак відповів на це, що «СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК «Вагнера», які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)».

Відзначається, що як мінімум для двох найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) плавання на «Варязі» стало «подорожжю в один кінець».

У разі виникнення у МО РФ «труднощів» у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа «ихтамнетов» Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію для донесення правди до громадян Росії та ліквідації «необізнаності» вищих офіцерів МО РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ