Про це повідомляє Інтерфакс

«Мосійчук, теракт. Так, є новини. Нещодавно, буквально кілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації та здійсненні цього терористичного акту. ...Можу сказати, що цей теракт нами у взаємодії з прокуратурою розкрито», - сказав глава СБУ журналістам в Одесі у вівторок.

Він уточнив, що затримано одну людину, ще двоє перебувають «на іншій території, ми розуміємо, де вони».

За даними В.Грицака, під час проведених обшуків вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі та документи, які можуть вказувати на причетність цієї людини до скоєння цього злочину.

«Не хочу розкривати деталі», - сказав він, анонсувавши проведення найближчим часом брифінгу, присвяченого цьому злочину.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Києві біля приміщення телеканалу «Еспресо.TV» прогримів вибух, в якому були поранені п'ятеро осіб. Один з них, охоронець Мосійчука, незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. Багаточисленні осколкові поранення отримали нардеп Ігор Мосійчук та ще троє осіб, у тому числі і політолог Віталій Бала. Згодом підтвердилася інформаця про загибель ще однієї людини.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за ст. 258 КК «Терористичний акт».

У постраждалого нардепа були діагностовані поранення кінцівок, спини і живота. Як заявили в прес-службі Мосійчука, він вважає, що у замаху є «російський слід».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ