Про це в п'ятницю, 16 лютого, повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники Служби безпеки України викрили посадових осіб «Укрзалізниці» і керівництво комерційних структур, які налагодили корупційну схему привласнення державних коштів.

Повідомляється, що правоохоронці виявили багатомільйонні зловживання посадових осіб під час закупівлі запасних частин для вантажних вагонів на загальну суму майже 400 млн гривень. 

«Куплена структурними підрозділами «Укрзалізниці» продукція не відповідала встановленим вимогам якості і мала невідоме походження. Частина деталей, зокрема, була реставрована із запчастин, що були в ужитку, але в документах відображалася як нова продукція», - зазначили в СБУ.

Також правоохоронці повідомили, що за місцем реєстрації комерційних структур реальна господарська діяльність не проводилась, а офісні, виробничі і складські приміщення були відсутні.

За висновком профільних експертів, використання запчастин неналежної якості загрожує аваріями на об'єктах критичної інфраструктури.

СБУ спільно з ГПУ і Нацполіцією проводить розслідування в Києві, Дніпропетровській, Харківській і Львівській областях, за результатами яких буде оголошено про підозру особам, причетним до протиправної діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ