Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, пише ВВС Україна.

Росіянина повернуть на територію РФ 21 листопада і заборонять в'їзд до України на три роки.

В СБУ називають Петрашевича «прокремлівським пропагандистом» і повідомляють, що він працював в Україні на такі російські ЗМІ: «Федеральное агентство новостей», rusvesna.su, riafan.ru

«На замовлення редакцій росіянин готував упереджені матеріали про ситуацію в нашій державі, які активно тиражувалися у ЗМІ країни-агресора», – написала пані Гітлянська.

За її словами, він підривав авторитет органів державної влади в Україні, спотворював історичні факти та дискредитував Україну на міжнародній арені.

Вислали журналіста «у рамках протидії гібридній війні в інформаційній сфері», а також через те, що його діяльність суперечить інтересам нацбезпеки.

Від часу анексії Криму і з початком бойових дій на Донбасі Україна заборонила в'їзд на свою територію низці громадських і культурних діячів та журналістів з РФ. Серед них – кореспонденти російського НТВ, «Россия-1», «Россия-24», LifeNews та «Первый канал».

21 листопада 2017 року Ігоря Петрашевича примусово повернуто на територію РФ із забороною в’їзду до України терміном на три роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ