Як зазначив у коментарі «Вголосу» речник СБУ у Львівській області Олег Александров, членів «Автономного опору» підозрюють у тому, що вони на замовлення представників країни-агресора влаштовували провокаційні акції у Львові.

«Поки що ніхто не був затриманий. Всього було допитано десять осіб, їм усім вручили повістки на подальші допити», – пояснив речник СБУ у Львівській області.

Окрім того сьогодні, 13 жовтня, «Автономний опір» пікетує управління СБУ Львівської області.

«Дійсно – зараз представники цієї організації пікетують СБУ. Вони мають право на висловлення своєї думки», – зазначив Олег Александров. 

Нагадаємо, правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами. Співробітниками спецслужби зафіксована причетність «лідерів» групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні.

Оперативники львівської СБУ також задокументували, що учасники групи поширювали у соціальних мережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації у регіоні. Комплексне експертно-лінгвістичне дослідження встановило наявність публічних закликів до насильницького повалення державної влади у публікаціях, що зловмисники поширювали в Інтернеті. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ