Про це сьогодні під час засідання керівництва правоохоронних органів та представників київської міської і обласної влади заявив начальник управління СБУ у Києві та області Степан Грещук.

Він зазначив, що вже відбулися переговори з представниками правих сил, які сьогодні виставили блокпости проти «Хресної ходи», і запевнив, що результатом цих переговорів є сподівання, що акція пройде мирно.

«Немає потреби нагнітати ситуацію і доводити її до конфлікту. Головне – спільна відповідальність всіх, у тому числі організаторів хресної ходи», – наголосив начальник управління СБУ.  

Водночас Степан Грещук сказав, що за  даними спецслужби, ходу вірян можуть використати антиукраїнські сили для дестабілізації ситуації в країні.

«Не існує жодних претензій до віруючих. Правоохоронці не заважали і не заважатимуть проведенню цього заходу, але до СБУ надходить інформація з різних джерел про присутність серед віруючих провокаторів. Тому будь-яке силове протистояння на релігійному ґрунті під час ходи ми будемо розцінювати як провокації або окремих громадян, або іноземних спецслужб», – підкреслив Степан Грещук.

Він також закликав учасників «Хресної ходи» не пересувалися пішки вулицями Києва для забезпечення їхньої власної безпеки.

«Учасникам ходи запропоновано добиратися до центра столиці автобусами, які київська влада забезпечить на в’їздах до міста. Правоохоронці закликають віруючих з розумінням поставитися до необхідних заходів безпеки. Всі учасники заходу пройдуть через турнікети та металодетектори. В окремих випадках не виключений і особистий догляд», – сказав силовик.

Як писав «Вголос», «Хресну ходу» в Києві охоронятимуть 4500 поліцейських.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ