[media=144461,144462,144463,144464] 

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«8 лютого Шепелєва затримали співробітники Служби безпеки України. При собі у нього виявлено низку документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого «міністерства державної безпеки Донецької народної республіки», – написала вона у Фейсбук.

Наразі тривають процесуальні дії, пов'язані з обранням екс-депутату запобіжного заходу. До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про застосування тримання під вартою. Засідання призначено на 11:30, суддя – Литвинова, адреса – Хресний провулок,4.

За словами, Лариси Сарган, щодо Олександра Шепелєва Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів, а також за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Як повідомлялося, 27 квітня  в центрі Москви поліція затримала колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва. Екс-нардеп, оголошений в міжнародний розшук у 2016 році, звинувачується в захопленні майна, підробці документів, відмиванні доходів.

Шепелев розшукується за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ст.115 ч.2 п.6 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливою метою). Розшукуваний екс-депутат звинувачується в Україні в розкраданні коштів «Родовід Банку» в особливо великих розмірах і замовленні кількох вбивств, в тому числі колишнього акціонера банку Сергія Дядечка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ