Про це повідомляє Еспресо.TV.

«Від іноземних партнерів ми отримали інформацію про затримання в країнах Європи п'яти осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних угруповань, у яких були паспорти громадян України для виїзду за кордон з елементами підробки», - заявив Кононенко. 

Під час проведення обшуків в будівлі міграційного підрозділу вилучено 151 бланк паспортів. Офіційно документи вважалися знищеними, проте їх у подальшому передавали в лабораторії, де злочинці переробляли їх на дійсні.

У лабораторії також вилучили обладнання для підготовки свідоцтв на тимчасове та постійне проживання, дипломів про вищу освіту, довідок, 5 кліше Міграційної служби України, 8 кліше міграційних органів РФ, 13 бланків дипломів іноземних вузів, 88 печаток українських вузів, дев'ять дата-штампів Держприкордонслужби України.

Кононенко зазначив, що подробиці поки що озвучити не може, оскільки тривають слідчі дії, встановлюється коло і ступінь провини співробітників Державної міграційної служби, причетних до службової підробки і передачі офіційно нібито знищених паспортів стороннім особам.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ