Про це повідомив речник управління СБУ у Львівській області Олег Александров.

«Маю поставити крапку в історії, що сколихнула львівську медійну спільноту. Йдеться про підпал польського автобуса, який стався в ніч на перше квітня поблизу Стрийського автовокзалу. Ця подія відбувалася в рамках контролю за вчиненням злочину. Йдеться про те, що оперативники спецслужби контролювали дії терористів для того, щоб уникнути людських жертв та задокументувати дії усієї ланки зловмисників - від безпосередніх виконавців до замовників», - зазначив Александров.

За словами речника СБУ, фізичне затримання зловмисників відбулося 1 квітня. Наступного дня їм було оголошено про підозру. Вчора, 3 квітня, суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Активна позиція громадських активістів та медіа Львівщини дуже допомогла СБУ у встановленні всіх обставин цілої низки злочинів, які мали б погіршити українсько-польські відносини. Хочу подякувати усім журналістам за їхнє прагнення встановити істину», - додав Олег Александров.

Як писав «Вголос», вночі 1 квітня на Львівщині поблизу Стрийського автовокзалу невідомі підпалили автобус з польськими реєстраційними номерами та обклеїли його червоно-чорними листівками.

Учора, 3 квітня, Голова СБУ Василь Грицак під час візиту до Одеської області заявив, що Служба безпеки України затримала двох підозрюваних у підриві польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському цвинтарі у Львові та підпалі польського туристичного автобуса у Львівській області.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ