[media=67445,67446] 

Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Разом з народним депутатом до діток, які змушені навіть у свята перебувати в лікарні, завітав Святий Миколай. У чудотоворця перевтілився соліст Львівської опери Юрій Трицецький. Художню програму доповнили своїми піснями й колядками тріо священиків «Новий час» та дует «Ріка життя».

У відділенні радіаційної педіатрії перебуває 90 дітей, зокрема 25 – віком до 7 років, 35 – віком 7-12 років і 30 – після 12 років. За словами Ірини Сех, востаннє вона побувала в чорнобильскій дитячій лікарні кілька місяців тому, коли тут відімкнули гаряче водопостачання за борги в оплаті комунальних послуг. «Тоді поспілкувалася з керівництвом лікарні, медиками і дізналася, що центр фінансується лише на 40 відсотків від потреби. Бракує не тільки на оплату комунальних послуг. Скажімо, на лікування одного пацієнта в день держава виділяє близько двох гривень, а на харчування – 12 гривень на день. Для забезпечення харчування дітей бракує масла, фруктів, цукру. Не знаю, як лікарі можуть за таких умов рятувати серйозно хворих дітей?» - каже Ірина Сех.

Проблемою недофінансування «чорнобильської» лікарні зайнявся Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

А напередодні Святого Миколая голова комітету вирішила влаштувати свято для маленьких пацієнтів лікарні. Вона також привезла до дитячого відділення вантаж з продуктами – маслом, олією, медом, цукром, крупами, фруктами.

І діти, і персонал лікарні, і керівництво були приємно вражені. «Ми думали, що це буде офіційна делегація народних депутатів, - каже генеральний директор центру Дмитро Базика. – А тут і Миколай, і артисти, і подарунки». Генеральний директор, а також головний лікар центру Анвер Гасанов та завідувач відділу педіатрії Євгенія Степанова висловили щиру вдячність гостям. А Ірина Сех у свою чергу подякувала медикам за їхню подвижницьку працю.

ІА "Вголос": НОВИНИ