У соту річницю відновлення незалежності Польщі Сейм Республіки Польща «віддав належне незламним оборонцям Львова, які боролися за Вітчизну, що воскресала».

Про це йдеться в ухвалі польського парламенту, прийнятій у п’ятницю 23 листопада, повідомляє офіційний сайт Сейму Республіки Польща, передає ІП.

У документі зазначено, що минає 100 років від «героїчної та звитяжної боротьби польських оборонців Львова, які прагнули повернення міста до відновленої Речі Посполитої»:

«Особливою пам’яттю оточуємо малолітніх оборонців, які за нашою традицією називають Львівськими орлятами, які на першому етапі боротьби зробили істотний внесок в утримання міста в польських руках, незважаючи на величезну перевагу супротивника»

«Пам’яткою про ті події є цвинтар Львівських орлят, який досі залишається символом посвяти на вівтар Вітчизни й посідає важливе місце в польській історичній традиції», — підкреслили в ухвалі.

Наостанок автори ухвали наголосили на важливсті «добрих польсько-українських стосунків для миру й безпеки в Європі».

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, на львівському Личаківському цвинтарі футбольні фанати з Польщі відзначили 100-річчя боротьби за Львів проти Західноукраїнської Народної Республіки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ