Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, коментуючи висловлювання президента РФ Володимира Путіна під час «прямої лінії», повідомляє прес-служба РНБО.

«Незалежно від стогнань переляканих російських найманців та погроз російського президента, українські військові будуть діяти адекватно загрозам, а українська держава є і буде, незалежно від маніакальних бажань імперських реваншистів», - підкреслив він.

Секретар Радбезу також зазначив, що українська державність базується на мужності, патріотизмі й вірі мільйонів вільних українців, здатних її захистити і зберегти свободу, демократію та незалежність для своїх дітей.

За його словами, це принципова відмінність української державності від російської. Так, Турчинов наголосив, що російська держава здатна існувати виключно в тоталітарних умовах, коли «опричники, жандарми, чекісти та КДБісти стискають їх гратами та колючим дротом від розповзання».

«Російська «державність» лежить на кістках мільйонів закатованих та сплюндрованих безневинних життів», - додав він.

У РНБО нагадали, що у четвер під час так званої «прямої лінії» з президентом Росії Володимиром Путіним нібито «зателефонував з окупованого Донбасу переляканий громадянин Росії, який входить до складу російсько-терористичних угруповань, і висловив «побоювання, що українська армія може піти в наступ під час Чемпіонату світу з футболу, на що президент РФ заявив, що подібні дії можуть призвести до важких наслідків для української державності в цілому».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ