Трейдинг – не якась особливо мудрована наука. Більша частина внутрішньоденних стратегій досить прості, і вони легко можуть бути освоєні навіть початківцями. Головне, щоб зовнішня простота системи не стала для гравця заспокійливим фактором, і він не створив для себе ілюзорну сферу безпеки.

В реаліях практично будь-яке заняття зводиться до алгоритму простих дій: їзда на автомобілі, плавання або гра в гольф. Але позитивний кінцевий результат можливий лише тоді, коли грамотно поєднуються дії в потрібному порядку і є практика.

Давайте знову повернемося до гри в гольф і порівняємо її з трейдингом. Якщо вам запропонує відомий гравець взяти у нього приватні уроки і запевнить, що після них ви зможете взяти участь у світовому чемпіонаті з багатомільйонним призовим фондом, як ви вчините? За ідеєю, якщо він має достатній досвід, щоб вигравати на змаганнях, якщо його прийоми працюють і дають результат, можливо, вони будуть працювати і у вашому випадку... Але насправді все виглядає трохи інакше і для того, щоб уроки відомого гравця в гольф почали давати необхідний результат, він витратив не один рік, відточуючи свою майстерність.

Те саме стосується і торгівлі на валютному ринку. Ви напевно могли чути поради топових гравців, пропозиції всезнаючих «гуру», готових за помірну плату запропонувати вам «супер ефективну» методику заробітку на ринку Форекс. Але навіть якщо вам дійсно потрапить в руки реальна інструкція, як заробляти, торгуючи валютою, навряд чи ви зможете зробити це без відповідного практичного досвіду. Це те ж саме, що намагатися плавати, прочитавши лише про це книгу.

Все почне вдаватися тільки тоді, коли в трейдингу почнуть використовуватися реальні гроші, коли ви будете невпинно тренуватися, осягаючи важливі моменти і особливості розвитку ринку. Очевидно, що з перших зроблених кроків не вдасться вичавити все можливе або хоча б те, що ви бажаєте отримати. Доведеться, як і у випадку з плаванням, трохи «напитися води», перш ніж з'явиться помітний результат докладених зусиль на ринку Форекс. Але навіть втрати у новачків бувають принципово різними. Одна справа, коли трейдер, наслухавшись розповідей про легкий заробіток на ринку, закидає на депозит тисячу доларів і втрачає її за кілька днів. І зовсім інше, коли початківець гравець усвідомлено тренується на центових рахунках, роблячи щоразу роботу над помилками і відточуючи обрану forex strategie до досконалості. У другому випадку втрати дуже скоро окупляться значним прибутком, потрібно лише докласти зусиль.

ІА "Вголос": НОВИНИ