Про це йдеться у заяві «Дождя».

«Редакція телеканалу «Дождь», який першим поставив питання про домагання, в тому числі до нашої колеги, обурена позицією Держдуми і депутатської комісії з етики та вважає її рішення неприйнятним і знущальним», — заявила головна редакторка телеканалу Олександра Перепелова.

Вона зазначила, що після засідання комісії з етики в Держумі «стало ясно, що жінкам перебувати в Держдумі просто-напросто небезпечно».

Телеканал заявив, що припиняє взаємодіяти з Держдумою допоки спікер парламенту В'ячеслав Володін і керівник фракції ЛДПР Володимир Жириновський «не наведуть у ній лад».

Також «Дождь» наполягає на перегляді рішення комісії і на проведенні справжнього розслідування за звинуваченнями Слуцького в домаганнях.

Після рішення комісії з етики російська медіакомпанія РБК відкликала з Держдуми Росії усіх журналістів.

«Коммерсант» припинив відносини з депутатом Держдуми РФ Слуцьким, якого звинуватили у домаганнях.

Раніше низка журналістів подали скарги на главу комітету з міжнародних справ Леоніда Слуцького. Йдеться, зокрема, про кореспондентку ВВС Фаріду Рустамову та продюсерку телеканалу «Дождь» Дар'ю Жук.

Комісія Держдуми з етики заявила, що не знайшла «поведінкових порушень» у діях Слуцького.

Після засідання комісії, журналістки Рустамова і Жук заявили, що й не очікували іншого рішення. «Депутати поділилися з нами своїми поглядами на життя і мораль», — заявила РБК Фаріда Рустамова.

Слуцький заявляв, що залишає за собою право подати судовий позов проти тих, хто звинуватив його в сексуальних домаганнях.

Як відомо, продюсер телеканалу «Дождь» Дар'я Жук звинуватила в домаганнях депутата Держдуми з фракції «ЛДПР» Леоніда Слуцького. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ